torsdag 14 mars 2013

En man med ADD.

Usch. Att leva med en man som bland annat har ADD är inte det lättaste då han inte ens har varit rätt medicinerad sen jag träffade honom.
I 6år ungefär så har jag stöttat, hjälpt och haft tonvis med förståelse. Men, nu mår jag dåligt. Totalt psykiskt sammanbrott, kraschat rakt in i väggen med huvudet före. Och nu var det ändå ett tag sen men just nu mår jag lika mycket skit som i början. Jag känner med helt orkeslös, jag gråter och det mesta är skit. Jag är så trött på alla mina måsten i hemmet och runt om att jag inte orkar ta tag i mig själv. Min läkare vill att jag ska ta medicin, men då kommer jag må sämre innan jag mår bättre. Men vem ska ta hand hemmet o barnen då? Och börjar jag inte ta medicinen så blir jag av med min sjukskrivning.
Usch. Jag orkar inte. Och att försöka o få min man att förstå går inte. Det blir bara en massa bråk. Ibland tänker jag till o med på skilsmässa o undrar inte om det vore bäst för oss alla. Om jag är ensam med allt då jag faktiskt är ensam kanske är lättare än o vara ensam med allt o veta att det faktiskt finns en person i hemmet som oxå kan ta ansvar men skiter i det.
Eller skiter o skiter, mycket har tydligen med hans sjukdom att göra. Men en sak ska ni veta, att gå in i väggen när man är arbetslös är tydligen näst intill omöjligt enligt min man. Så det här med att jag mår dåligt förstår han tydligen inte alls men man måste hela tiden ha förståelse för honom.
Och att få min man att be om ursäkt när han gjort  fel är helt jävla omöjligt. Och det är sårande. Hur är han uppfostrad? Min mamma lärde mig tidigt att man säger FÖRLÅT om man gjort fel.

Och en till sak. Jag är trött på att själv försöka lösa den ekonomiska biten. Jag kämpar och kämpar men det går inte. Patrik vill ha saker och snäll som jag är (läs dum) så låter jag honom få det mesta och då blir tyvärr resten av oss lidande.

Nu ska jag fortsätta o grina.

★Carola★

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar